Karbanátky s batáty a limetkovým dipem

0

Karbanátky s batáty a limetkovým dipem jako ideální tip pro nedělní fitness oběd.

Suroviny na karbanátky:

  • 150g tuňák ve vl.šťávě
  • 100g Amix bezlepkové vločky
  • 25g Amix kokosový olej
  • 25g kešu
  • 25g plnotučné hořčice
  • 1 vejce
  • 1/2 mrkve a cukety
  • sůl dle chuti

Suroviny na hranolky:

  • 370g batátů
  • 10g olivového oleje
  • sůl

Suroviny na dip:

  • 90g Milko řecký jogurt
  • 70g Piloszakysaná smetana
  • šťáva z 1/2 limetky
  • okurka
  • sůl

Postup:

Vločky na karbanátky si rozemele najemno. Cuketu a mrkev nastrouháme najemno a vymačkáme přebytečnou vodu. Všechny suroviny na karbanátky přidáme k vločkám a vše společně rozmixujeme. Můžeme přidat trochu vody, aby nám to šlo lépe umixovat, ale aby zůstala tuhá struktura a šli nám dělat karbanátky. Směs na chvíli dáme do lednice odpočinout.

Batáty si nakrájíme na stejné hranolky, přidáme olej, promícháme a dáme na pekáč a posypeme solí (ideální mořská hrubozrnná).

Karbanátky a hranolky pečeme společně na 190C 25-30 minut. Během pečení obracíme, aby se dostatečně propekly.

Mezitím si připravíme dip: nastrouháme okurku a trochu vody z okurky slejeme. Přidáme jogurt, smetanu, limetku a dle chuti sůl. Necháme odpočinout v lednici.

Průměrné nutriční hodnoty:

Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina Energie
72g 164g 70g 20,5g 1634kcal
Share.

Informace o autorovi

CEO www.amixnews.cz Marketing Manager Amix Nutrition Czech

Komentáře

Žádáme návštěvníky serveru amixnews.cz, aby v diskuzích či komentářích dodržovali zásady slušného chování a vyhnuli se vulgárním projevům. Redakce amixnews.cz, jakožto vlastník serveru, si vyhrazuje právo tyto příspěvky upravit či zcela vymazat.