Karbanátky s batáty a limetkovým dipem jako ideální tip pro nedělní fitness oběd.
Suroviny na karbanátky:
- 150g tuňák ve vl.šťávě
- 100g Amix bezlepkové vločky
- 25g Amix kokosový olej
- 25g kešu
- 25g plnotučné hořčice
- 1 vejce
- 1/2 mrkve a cukety
- sůl dle chuti
Suroviny na hranolky:
- 370g batátů
- 10g olivového oleje
- sůl
Suroviny na dip:
- 90g Milko řecký jogurt
- 70g Piloszakysaná smetana
- šťáva z 1/2 limetky
- okurka
- sůl
Postup:
Vločky na karbanátky si rozemele najemno. Cuketu a mrkev nastrouháme najemno a vymačkáme přebytečnou vodu. Všechny suroviny na karbanátky přidáme k vločkám a vše společně rozmixujeme. Můžeme přidat trochu vody, aby nám to šlo lépe umixovat, ale aby zůstala tuhá struktura a šli nám dělat karbanátky. Směs na chvíli dáme do lednice odpočinout.
Batáty si nakrájíme na stejné hranolky, přidáme olej, promícháme a dáme na pekáč a posypeme solí (ideální mořská hrubozrnná).
Karbanátky a hranolky pečeme společně na 190C 25-30 minut. Během pečení obracíme, aby se dostatečně propekly.
Mezitím si připravíme dip: nastrouháme okurku a trochu vody z okurky slejeme. Přidáme jogurt, smetanu, limetku a dle chuti sůl. Necháme odpočinout v lednici.
Průměrné nutriční hodnoty:
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Vláknina | Energie |
72g | 164g | 70g | 20,5g | 1634kcal |
Žádáme návštěvníky serveru amixnews.cz, aby v diskuzích či komentářích dodržovali zásady slušného chování a vyhnuli se vulgárním projevům. Redakce amixnews.cz, jakožto vlastník serveru, si vyhrazuje právo tyto příspěvky upravit či zcela vymazat.