Low Carb Protein Pizza

0

Věděli jste, že jídlo podobné dnešní pizze se objevilo již v době neolitu. Jednoduché koláče na způsob pizzy připravovali dokonce i starověcí egyťané. Od nich jej časem převzali i římané. Název pizza je odvozen z italského slova picea, který pochází z neapolského dialektu italštiny.

Zajímavostí je, že nejznámější pizza Margherita se zrodila v Neapoli v roce 1889 na důkaz úcty ke královně Margherity, která toto město navštívila. Místní pizzař vymyslel pizzu v typicky italských národních barvách: červená (rajče), zelená (bazalka) a bílá (sýr).

A věděli jste, že pizza může být i dietní ? Díky receptu od Moniky Mlejnkové si jí můžete připravit.

Ingredience:

Postup:

Protein, vejce, olej, psyllium a sůl rozmixujeme dohromady a nalejem do kulaté formy. Ozdobíme olivami a brokolicí a pečeme na 170stupňů 20 minut.

Průměrné nutriční hodnoty:

Bílkoviny Sacharidy Tuky Energie
137g 8g 24g 719kcal

 

Share.

Informace o autorovi

Soutěžím v bikini fitness kategorii, ale věnuji se i zdravé stravě a přípravě fitness receptů :)

Komentáře

Žádáme návštěvníky serveru amixnews.cz, aby v diskuzích či komentářích dodržovali zásady slušného chování a vyhnuli se vulgárním projevům. Redakce amixnews.cz, jakožto vlastník serveru, si vyhrazuje právo tyto příspěvky upravit či zcela vymazat.