ZeroPro Protein – nejčistší forma proteinu

0

Syrovátkový protein patří k nejčastějším použitím surovinám v proteinových doplňcích. Je to dáno tím, že je pro lidský organismus ze všech proteinů tím nejhodnotnějším zdrojem bílkoviny pro růst a regeneraci svalové hmoty. Na trhu můžeme najít bezpočetné množství značek, které nabízí proteiny různých chutí a druhů. Málo kdo však ví, že kvalita proteinu netkví jen ve vysokém obsahu bílkovin ve 100g, ale také jakou technologickou metodou je surovina pro výrobu proteinu získána. 

Touto problematikou se rozhodla zabývat firma Lactalis, která vyvinula inovativní technologii studené filtrace umožnující extrakci nativního syrovátkového proteinu přímo z čerstvého mléka pomocí nízkoteplotní mikro a ultrafiltrace. Využítím tohoto procesu jsme schopní zachovat bioaktivní a přirozené vlasnosti syrovátkovách proteinů, které přinesou nejživější formu bílkovin na trhu!

Studená filtrace

Technologie použitá k získání nativního syrovátkového proteinového izolátu Pronativ® je to, co jí odlišuje od “běžného” syrovátkového proteinu – Filtrace za “studena”. Tato technologie, probíhající v 10°C umožňuje přímou extrakci syrovátkového proteinu z čerstvého mléka bez znehodnocení (denaturace) bílkovin.
Tradičně jsou syrovátkové proteiny vedlejším produktem výroby mléčných výrobků. Při jejich výrobě se často používají enzymy, bakterie a další složky, které pak mohou být součástí i “odpadní” syrovátky. Ta pak prochází dalším procesem, např fyzikální nebo chemickou separací, tepelným zpracováním nebo odpařováním, aby se získal práškový syrovátkový protein. Ten je také extrahován za použítí dvou stupňů pasterizace při vysoké teplotě , kdy často dochází k denaturaci proteinových moleku§
Technologie tzv. “studené filtrace” si klade za cíl získat čistý nativní proteinový prášek, který přeskočí dříve popsaný proces. Pomocí této technologie tak vlastně získáme bílkovinu v nejčistší formě!

Důraz na kvalitu

Primárním cílem “studené filtrace” je získat co nejkvalitnější surovinu. Z tohoto důvodu se pro výrobu nativního syrovátkového proteinového izolátu Pronativ® používá čerstvé mléko od krav z kontrolovaných evropských chovů pasoucích se ve francouzských alpách.

Vývoj

Pro vznik této suroviny společnost Lactalis navázala spolupráci s AME2P(Metabolic Adaptations to Exercise in
Physiological and Pathological Conditions) a UNH2 (Human Nutrition Unit) z Univerzity Clermontu (Francie) na klinické studii hodnotící příznivé účinky patentované složky Pronativ®  na růst a regeneraci svalové hmoty. Tato studie, prováděná po dobu 12 týdnů na 50 aktivních dobrovolnících (muži, průměrný věk 21,5let), prokázala pozitivní přínos na adaptaci svalové hmoty na tréninkovou zátěž. Dále u skupiny konzumující Pronativ® prokázala zrychlení regenerace svalů a dokonce i zrychlení svalové kontrakce.

 

 

Benefity v porovnání s běžným syrovátkovým proteinovým isolátem (WPI)

  • extrahováno přímo z mléka
  • o 15% více leucinu
  • vyšší obsah imunoglobulinů
  • obsahuje lactoferrin
  • neobsahuje residua z výroby sýrů
  • neobsahuje hormony (rBST free)
  • neobsahuje antibiotika
  • minimální obsah tuků (<0.5%)
  • bez chemických sloučenin z výroby


 

ZeroPro Protein Pronativ® je přirozeně bohatý na esenciální aminokyseliny, které tělo nemůže syntetizovat, včetně o 15% více leucinu než v tradičním WPI. Leucin patří ke klíčovým aminokyselinám s rozvětvěným řetězcem (BCAA), která hrají hlavní roli při syntéze svalových vláken. Tento vysoký obsah leucinu spolu s ostatními aminokyselinami poskytuje dostatek látek pro svalový růst.  ZeroPro Protein Pronativ® nejenže spouští syntézu svalových bílkovin, ale také rovnou buduje svalovou hmotu s využitím klíčových aminokyselin.

ZeroPro Protein Pronativ® je ve srovnání s tradičním WPI snadněji tráven a rychleji absorbován přimo do svalové tkáně. Proteinová struktura značkové suroviny Pronativ® poskytuje lepší absorpci aminokyselin než z běžného syrovátkového izolátu, kdy jsou externě přidané aminokyseliny často znehodnoceny oxidací.

 

 

Nutriční hodnoty v ZEROPRO PRONATIV®

Průměrné výživové hodnoty:
Velikost dávky: 35 g (1 odměrka)                                            Počet dávek v balení: 28/57
Průměrné hodtnoy: 

v 35 g

v 100 g

Energetická hodnota

590 kJ/139 kcal

1687 kJ/397 kcal

Tuky

 0,2 g

0,7 g

    Z toho nasycené

< 0,1 g

0,2 g

Sacharidy

1,05 g

3,0 g

    Z toho cukry (laktóza)

 < 0,1 g

  0,2 g

Bílkoviny

 33,1 g

94,7 g

Sůl

 < 0,1 g

0,2 g

* Obsah soli je dán přirozeně se vyskytujícím obsahem sodíku.

 

Ochucené varianty:

Průměrné výživové hodnoty:
Velikost dávky: 35 g (1 odměrka)                                        Počet dávek v balení: 28/57
Průměrné hodnoty: 

v 35 g

v 100 g

Energetická hodnota

566 kJ/133 kcal

1617 kJ/381 kcal

Tuky

0,25 g

0,7 g

    Z toho nasycené

 0,1 g

0,3 g

Sacharidy

1,3 g

3,6 g

    Z toho cukry

0,07 g

0,2 g

Bílkoviny

 32 g

90 g

Sůl

< 0,1 g

0,2 g

 

Průměrný obsah aminokyselin ve 100 g proteinu PRONATIV®
Alanin

5 200 mg

Lysin*

10 600 mg

Arginin

2 800 mg

Methionin*

2 500 mg

L-Asparagová kyselina

12 300 mg

Phenylalanin*

4 000 mg

Cystein/cystin

3 100 mg

Prolin

5 100 mg

Glutamin **

19 100 mg

Serin

4 800 mg

Glycin

2 000 mg

Threonin*

5 500 mg

Histidin

2 200 mg

Tryptophan*

2 500 mg

Isoleucin*†

6 000 mg

Tyrosin

4 000 mg

Leucin*†

13 100 mg

Valin*†

5 800 mg

* Essential Amino Acids          †  BCAA – esenciální větvené aminokyseliny
** Glutamin – hodnota založená na obsahu glutamové kyseliny
BCAA celkem

24 900 mg

Share.

Informace o autorovi

CEO www.amixnews.cz Marketing Manager Amix Nutrition Czech

Komentáře

Žádáme návštěvníky serveru amixnews.cz, aby v diskuzích či komentářích dodržovali zásady slušného chování a vyhnuli se vulgárním projevům. Redakce amixnews.cz, jakožto vlastník serveru, si vyhrazuje právo tyto příspěvky upravit či zcela vymazat.