Dnes tu máme opravdovou pecku od naší redaktorky Moniky Mlejnkové. Vyzkoušejte recept na vynikající jablečné koláčky z instantní ovesné kaše OatMash a ChiaMash.
Ingredience na těsto:
- 100g OatMash (bílá čokoláda)
- 100g ChiaMash (jablko&skořice)
- 125g nízkotučný tvaroh Pilos
- 100g Bio jogurt Hollandia
- 50g mleté lískové ořechy
- 1 vejce
Ingredience na náplň:
- 125g nízkotučný tvatoh Pilos
- 45g zakysaná smetana
- 15g medu
- 15g Whey Pure Fusion (bílá čokoláda)
Ingredience na zdobení:
- 100g jablko na kostičky
- skořice a sladidlo
Průměrné nutriční hodnoty:
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energie |
97,1g | 151,4g | 59,8g | 1580kcal |
Postup:
Suroviny na těsto smícháme dohromady a necháme chvíli odpočinout. Pokud by bylo potřeba, přilijeme trochu vody, ale těsto musí mít strukturu jako např. linecké.
Mezitím si dáme do hrnce nakrájené jablko, přidáme skořici, sladidlo a vodu a podusíme do měkka. Necháme vychladnout a zdobíme až nakonec.
Těsto si tvarujeme do kuliček, které vyskládáme na plech a pomocí sklenice do nich vytvoříme otvor pro náplň. Ty pak plníme náplní, kterou jsme vytvořili spojením všech ingrediencí. Nakonec ozdobíme koláčky podušenými jablky a dáme péct na 175°C cca 30 minut (až nám těsto začne zlátnout).
Po upečení necháme vychladnout a můžeme posypat ořechy, skořicí či polít arašídovým máslem.